Wednesday 13 November 2013

Hear my Voice - Minuty z Mezipater

Právě zažívám jedno z největších zadostiučinění v životě! 

Právě probíhá jeden z nejznámějších festivalů pro gaye a lesbičky, a to Mezipatra. Byla jsem oslovena kamarádkou, která na festivalu pracuje, abych namluvila krátké sestřihy z každého dne (Minuty z Mezipater). Díky, Ančo!
A proč je to pro mě zadostiučinění? Ve třetím ročníku na žurnalistice (šla jsem na zaměření AV media), jsme se konečně dostali k mluvní výchově (neptejte se mě proč tak pozdě). To, že špatně vyslovuji jsem věděla vždycky, ale spoléhala jsem na školu - přeci nás tam MUSÍ naučit mluvit, ne? Ó, jak jsem se mýlila!
Bohužel se při úvodní hodině stalo to, co je často tématem nepovedených amerických filmů z highschool - vyučující se do mě pěkně opřela. Po úvodním proslovu namířeném na to, jak je možné, že jsem došla až do TŘEŤÁKU s tím, jak mluvím mě bylo do breku.
Ale jedno pozitivum to mělo - hned po hodině jsem zkontaktovala perfektní logopedku, která se zaměřuje hlavně na reportéry a zpravodaje. A hlavně se mi nevysmála, žejo.

Takže tímto bych chtěla poděkovat jedné nejmenované vyučující, která mě svým necitlivým přístupem posunula v životě o kousek dál. 

Díkec! 

http://www.youtube.com/watch?v=0QkPxIzWyTk

Tuesday 5 November 2013

Audrey Hepburn stajl!

Dress-codes miluju!

Byla to taky moje maličkost, která poradila odjíždějícímu kamarádovi téma rozlučky!

Aby bylo jasno - dotyčný se jmenuje Pepe a je to Ital s mužnou moustache. Jeho životní filosofie je krásná a zároveň šílená - cestuje po celém světě a kde se mu líbí, tam na chvíli zůstane. 
Praha je ale pro něj podle jeho slov srdeční záležitostí a tak všichni v Oku (kde jsme spolu utužovali přátelské vztahy popíjením na baru do brzkých ranních hodin) doufáme, že se zase vrátí. 
Ten blázen totiž odjel do Sarajeva.


                       To je on - bláznivý Ital!

Místo akce bylo dopředu jasné (nejfrekventovanější kino na Letné. A co na tom, že tam žádné jiné není!). Ale čím to ozvláštnit? A pak mě to trklo - co rozlučku udělat ve stylu filmových postav?

Nojo, opět jsem si vybrala svůj nedostižitelný vzor. Zatímco Pepe se oblékl do italského supermana a pobíhal  v červeném vycpaném trikotu (protože Italové přece rádi jí) s nakresleným obrázkem pavouka, já zvolila vyšší level!

Audrey Hepburn

Mé rozhodování bylo zlehčené skutečností, že mám doma asi trilión bot. Bohužel některé z nich byla láska na první pohled, tudíž se v nich dá chodit maximálně dvacet minut. Po rovině. 

(Ano, hádáte správně, opravdu jsem šla domů v sedm ráno bosa.)

Každopádně - nejvíc mi dal zabrat účes! Svůj "kostým" jsem si totiž pořádně promyslela cca 2 hodiny před začátkem akce. A Audrey měla vždy dokonalý účes! A hordu kadeřníků.

Já to vyřešila elegantně - lak na vlasy a tuna sponek do vlasů to vyřešila za mě. A ehm... silonky. Něčím jsem to musela vycpat, né?
Byly samozřejmě čerstvě vyprané!




Na jednu stranu mě hrabání se ve vlasech ohromně bavilo, na druhou stranu jsem si je chtěla všechny vzteky vytrhat. Ale vydržela jsem! 

A ponaučení? NIKDY se nedívejte na YouTube tutorialy! Protože vás akorát naštvou!




Ale jo. Musím se pochválit - v tom nonstopu, kde jsme po hlavní party v pět ráno skončili, jsem byla opravdu JEDINÁ dáma!

Zneužito:

Boty - Mango (au)
Brýle - Mango
Sukně - První republika  
Bižu - tajné zásoby maminky (už nejsou tak tajné, haha!)
Kabelka - sekáč U Zajíce (cca za 50,-)
Kožešina - sekáč U Zajíce 
Kožené rukavice - z blešák 



Kontakt pro ty, kteří by se chtěli do Zajíce vypravit:





Heřmanova 53
Praha 7
17000

10.30-13
14-17.30

Monday 4 November 2013

MUST HAVE! šílené beanies

Nazdar! (Je tu někdo...?)

Po naprosto hektických prázdninách (znáte to - takový ty prázdniny, kdy se musíte učit na po* státnice, upravovat bakalářku a připravovat se na přijímačky) nějak rychle přišel podzim! Doufám, že jste si aspoň vy letní měsíce pořádně užili a poctivě prováleli! 

Suma sumárum jsem nyní oficiální BlbeC. (aneb žurnalistika pokořena/za případné překlepy se omlouvám) a znovu opětstudent. Tentokrát o level výš, resp. level magistr. Ale na jiné Schule, na Hollaru ale budu neúnavně oxidovat stále - i díky této skvělé partě spolužáků, kterým se podařilo prosadit nemožné >>> https://www.facebook.com/ozivmehollar?fref=ts ///určitě se podívejte a zajděte na kafe, až bude vše v provozu!///

Původně jsem ale chtěla psát o čepicích! Takže čepice, neboli beanies (což zní hrozně divně) - venku totiž začíná přituhovat! Což je zrovna v mém případě nemilé (má nová škola se nachází kousek od Kavčích hor, takže během cesty metro-->ulice--->škola se mi na hlavě vytvoří účes Marge. Ale nevadí! Od toho jsou tu beanies! 

Já si naprosto zamilovala kulichy od BOY London, bohužel ale už dopředu vím, že bych v nich vypadala jako blbec (to tlustý žebrování mi naprosto nesedne, ehm). Na Asosu za 62 doláčů. (A vysvětlí mi někdo, proč mají všechny modelky ty čepice vytažený ála retard? Fňuk.)


 Zdroj: http://us.asos.com/Boy-London-Beanie-Hat/104i16/?iid=3005726&SearchQuery=boy%20london&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Black&mporgp=L0JPWS1Mb25kb24vQm95LUxvbmRvbi1CZWFuaWUtSGF0L1Byb2Qv

Oko mi ale před časem spočinulo na jiném kulichu! A to na kulichu CÉLINE.

         http://kicksandclothes.wordpress.com/ & http://wheretoget.it/link/257026


Chvíli mi trvalo, než jsem zjistila, kde se tyhle srandy prodávají. Já je našla v e-shopu BeyondCreative. Tenhle kulich (i ty další) jsou nyní velkým hitem (ale hlavně jsou prostě vtipný).

 Zdroj: BeyondCreative

Uznávám, že WASTED ani I Wanna F*ck Rihanna bych si asi na hlavu nenarazila (i když je RiRi velká kost), CÉLINE nebo HOMIÉS (nemůžu si pomoct, ale mně to vždy evokuje slovo "houmles" HAHA) bych si ráda dopřála. CÉLINE možná o kousínek víc než houmlesa. 
Mimochodem - houmlesa navrhuje Brian Lichtenberg,který si hraje s názvy známých značek a různě je komolí... Jeho kreace nosí snad všichni. Třeba Cara. Jak ta to dělá, že na každý fotce vypadá jak... roztomile? :)



Sakryš... teď jsem si ale projela fotky v e-shopu a třeba tohle nevypadá špatně?  Třeba s tím zlatým písmem... Muhahah.




A tohle je teda vtipný... :D


No nic. Chtěla jsem vás ještě vystrašit mou helouvínskou fotkou, ale tenhle post mě naprosto vyčerpal, takže vám monitor praskne někdy jindy! 

Stay Homiés.

A.