Monday 7 November 2011

Digiforum!

Včera proběhl už 17. ročník Digifóra, kde se sešli všichni ti, kteří fandí zrcadlovkám, nadšení majitelé amatéři nebo profesionálové. Hlavní sál hotelu Clarion se proměnil na předáváděcí místnost foto novinek a příslušenství. 






Uprostřed byl pak na pódiu postavený improvizovaný foto ateliér s profi světly, takže si i tele jako jsem já mohlo pokusit něco vyfotit. A ano, Anetko, příště se pokus ještě vyvážit bílou!
Šli jsme tam s taťkou, který si v ten samý den jako já taky pořídil zrcadlovku. Fotí samozřejmě x krát líp a rozumí všem těm hejbátkům, tlačítkům a tak, takže mi pak po zbytek dne neohroženě radil. 




Jako správná holka jsem se po příchodu hned vrhla k tomu, co se mi líbilo nejvíc - k Instaxu od Fujifilmu, tedy obdobě Polaroidu! Ha! Pán za pultem mě ochotně vyfotil a já pak sledovala napjatě fotopapír, na kterém se začal objevovat moje fotka... což on doplnil slovy: "Vidíte slečno, už se vybarvujete!" Ehm. Tenhle foťák chci a chci a chci a chci a chci a chci a chci a chci!!:)


Největší lákadlo (komě tašek a brašen - proč jsou proboha tak asexuální a nevyrábí se nic pro holky?!) bylo ono improvizované fotostudio. Jelikož jsem měla foťák cca 4. den, tak jsem v tom dost plavala. Naštěstí se v tom chumlu fotografujících vždycky objevil někdo, kdo mi poradil, i když jsem už musela bejt ke konci na zabití.:)) Jediná škoda byla, že neměli bílé pozadí o cca. metr a půl širší, protože takhle to ti, kteří pózovali, dost často přesahovali...://






A aby ten den byl jaksepatří skvělej (dokonce venku i venku bylo hezky!), tak jsme potom zašli na sushi a palačinku (tu jsem vážně nevyfotila, hrozilo by, že bych o během pár vteřin přišla), která byla mňam mňam! Prostě to bylo super, jen m překvapilo, jak málo lidí na Digifóru bylo... i když byla většina z nich zřejmě zalezlá na přednáškách.:)




A tohle jsou moje první fotopokusy s nasvícením a zrcadlovkou ever. Nafotila jsem jich asi 700, ale spočítala bych na prstech jedné ruky ty, které vyšly... samozřejmě.:)) Časem sem hodím upravené fotky, díkybohu za RAW!:)














Tak zase příští rok! :)




4 comments:

  1. také patřím mezi nadšené fotografy amatéry ;o)

    ReplyDelete
  2. Tak za rok tam určitě půjdu! :) Jináč je fakt trochu škoda, že to plátno nebylo širší, na některejch fotkách to je vidět

    ReplyDelete
  3. Jee myslím, že taky příště vyrazím :)

    http://missnothingfashion.blogspot.com/

    ReplyDelete