Saturday 26 November 2011

Lauren Conrad: Style



Hodně dlouho jsem toužila po knížce Style od Lauren Conrad. Nakonec jsem si ji koupila přes Amazon (protože v ČR není k dostání). 


Stručný děj 


V několika kapitolách nám Lauren radí na jakých základech máme postavit svůj šatník, jak se správně nalíčit a kolik bot máme mít v botníku, abysme byli stejně styloví jako ona. Už od začátku je ale bohužel jasné, že se jedná spíš o skvělý marketingový tah, (Lauren účinkovala v MTV sérii Laguna Beach, která mimo jiné popisovala její cestu od přineskafeavyžehlityhlešaty v samotném Vogue až k jejím prvním návrhářským pokusům a vlastní kolekci), takže je knížka napěchovaná pěknými fotkami, pěknou Lauren, najdete v ní dokonce i seznam, co si s sebou vzít k moři...(!!!)




Mladá spisovatelka zde píše "od každého trochu" - a to je kámen úrazu. Po přečtení máte prostě pocit, že vám právě poradila vaše starší sestra. Jakoby nikdo nevědel, jak si namalovat "kočičí oči", že malé černé jsou opravdu základem šatníku, že pokud boty tlačí už v obchodě, tak si je nemáte kupovat a k moři si máte vzít plavky... nejlépe troje.



Kniha jako taková je milá, roztomilá, hezká (naštěstí byla ve slevě), ale nic hodnotného si z ní neodnesete. Byla pro mě zklamáním i z toho důvodu, že Lauren stojí za skvělým blogem thebeautydepartment.com, který vede spolu se svými kamarádkami a kde naleznete spoustu fajn tipů a triků ohledně líčení, účesů, nebo stylingu.




Prostě  a jednoduše - pokud hledáte dobrý dárek pro svoji teenage sestru, která se o hadříky a šminky aspoň trochu zajímá, nešlápnete vedle. Pro vás ostatní - jestli chcete hezké a kvalitní fotky, stylové lidi a trochu extravagance - kupte si radši knihu The Sartorialist.U ní se rozhodně nudit nebudete!:)










Anet.











4 comments:

  1. Fajn recenze! O knize jsem uvažovala, takže jsi mi pomohla k rozhodnutí, že si ji nekoupím. :) Díky. :)

    ReplyDelete
  2. Andrea: Díky.:) Já si v ní občas listuju a prohlížím si krásnou Lauren, které to na všech fotkách sluší... ale ne, za ty peníze ne:)!

    ReplyDelete
  3. Takze by se to dalo shrnout tak, ze obsah odpovida lacine obalce :)
    http://requirespassion.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. já ji viděla v NeoLuxoru :)) ale obsah mi přišel docela mizerný, tak jsem ji tam nechala no..

    ReplyDelete