Sunday 24 October 2010

flea market



Brrrrr...! Zima, zima, zima! A obzvlášť, když se rozhodnete tak jako já jet na obří bleší trh na kraji Prahy. Tolik věcí, tolik uliček, hodinky, šperky, boty, tašky, šaty, klobouky, staré gramofony, nové gramofony, sluneční brýle a zimní brusle... Věřte mi, že byste si tam vybraly i vy.:)
Poprvé jsme se na blešák vypravily s Evičkou minulý týden a hned nás nadchlo (no dobře, tak "udělalo radost":) množství pokladů, které tu někdo prodává... brýle Moschino za 80,-?! Taška z dob mého dědy (v zachovalém stavu!) za 50,-?! Kožená brašna, který by mohla z fleku hrát ve všech třech dílech Pána prstenů, anebo super polobotky - úlovek dnešního dne, za tutéž cenu. 
Jedinou věc, drobnost (MALIČKOST), kterou jsem nevychytala, byla absence šály, čepice a rukavic. Mně přece nebude zima! Oblečená do třička od Polanky, dlouhého vlněného svetru ze second handu, kožené bundy, legín a černých látkových bot jsem se sebou byla spokojená do prvního vlezu do metra. Pak už to šlo z kopce. A vše korunoval doslova "profuk" při výlezu z metra a následný pobyt na volném prostranství, kde nebylo kam se schovat. Chvíli jsem přemýšlela, že bych se k někomu nenápadně "nasquottila" do některého z aut, které byly zaparkované u skoro každého stánku, ale po nějaké době jsem to vzdala. 


Ale případné rýmy ani nachlazení nelituju - protože se dnešek prostě vydařil a jak se určitě někde říká - pro blešák se musí trpět!:)


Mějte se hezky,
aneta



8 comments:

  1. teda jako a to ani nezmíníš skvělou společnost kterou jsi při lovu měla? teda teda! ale slíbila jsem jen milé komentáře takže - fakt ti to moc slušelo a ta taštička je prostě skvělá a je mi lít že jsem s váma nemohla bejt dýl! :)

    ReplyDelete
  2. No jo!!! Já se stydím a stydím a stydím a vůbec... musím vás zmínit v dalším příspěvku, který mi tím pádem zvedne sledovanost blogu o 1000 pércent!:P:)))

    ReplyDelete
  3. no to "zní" absolutně úžasně. Až pojedu do Phy,taky tam musím zavítat. Můžu se zeptat, jestli jsou o konkrétně tomhle blěšáku nějaké informace na netu? jako kdy, kde atd? díky

    ReplyDelete
  4. Vypadáš krásně, ta taška je úžasná...kde jsi ji sehnala?

    ReplyDelete
  5. Terezka Š.: Je to ve Vysočanech, zastávka Kolbenova. Je to každý víkend, stačí se po výstupu z metra přidat k davu, který tam proudí.:)))) Vstupné je dvacka, nesmí se tam fotit:(. Vezmi si určitě něco na sebe, strááááášně tam profukuje a je zima.:) Na netu jsem o tom žádné informace nenašla, ale tohle info snad stačí.:)

    Kristina: díky díky díky!:P Taška je z toho blešáku, viz. výše., kabát a šála ze sekáče v Radotíně. :))

    ReplyDelete
  6. ááá pardon, to "vezmi si něco na sebe" znamenalo něco VÍC na sebe.:D pardón:D

    ReplyDelete
  7. nadherna taska, za tych par minus stupnov celzia urcite stala :-)

    ReplyDelete