Tuesday 7 December 2010

fashion blogger meet-up

Už jsem tu nebyla celou věčnost! Vlasy mi zešedivěly, děti jsem odchovala... no dobře, právě jsem se vrátila ze srazů bloggerů a cítím se dost.... zahanbeně? Ano! To je to správné slovo!:) Prostě a jednoduše jsem před časem na svůj blog hodila bobek a uvažovala nad tím, že ho zruším. A tak se dá říct, že dnešní setkání podobně "zaměřených" blogerek mi vlilo novou krev do žil.
Pozvánka ke schůzce ke mně připutovala přes jednu kamarádku na Facebooku a já nějakou dobu uvažovala nad tím, jestli dorazím. Přece jenom - bloguju přibližně dva měsíce a tenhle sraz byl pěkně nabitý známými jmény (a kdo je nezná, ať si je pěkně vyhledá!:)) - za všechny moje oblíbená Olga z tohoto blogu, se kterou jsem se už několikrát osobně setkala (a která má na všechno svůj názor:)), potom jeden z mála mužských/mužných elementů na fashion blogerském poli Vítek a samozřejmě Evička. Radost mi udělala i patnáctiletá "žába" Nga, která si vede tento blog. Pokud s tím nesekne, čeká jí zářná budoucnost, to vám povídám!
Celý sraz se konal v malostranské Starbucks kavárně, kde jsme měli rezervováno přízemí a tak jsme se nemuseli s ostatními návštěvníky prát o místo. Z původně nahlášených 16 lidí nás dorazilo 10, ale o to větší prostor jsme potom měli v následné diskuzi.  Celý sraz vedla šéfredaktorka magazínu InStyle Rachel Michaela Kanarowski, která mě naprosto dostala svou bezprostředností. A to neříkám proto, že nám přinesla muffiny a koláčky. Byla vážně fajn!:) Po úvodním kolečku, kdy jsme se všichni představili a taktéž představili svoje blogy ("můj blog čte moje maminka.... a nejlepší kamarádka!"), jsme začali rozebírat, co zlepšit - jak zvýšit návštěvnost? Jak psát příspěvky? Je nutné dávat ke každému článku fotku? A co odkazy? A followers? 
Byla jsem na začátku trochu zmatená - přece jenom, nejsem žádná bloggerská hvězda, jako foťák mám starýho Zenita z roku raz dva (btw - nemá náhodou někdo na  prodej blesk? Dík.) a pozvánky dostávám    maximálně tak na akce konané Sephorou (koupila jsem si tam totiž jednou tvářenku a pudr). Ale po chvíli mi došlo, že nemusím hned házet flintu do žita a že začátky jsou vždycky krušné. A když u někoho nejsou... tak mi to ani neříkejte!
Ale ne, upřímně - večer jsem si skvěle užila, seznámila se a znovu viděla spřátelené blogerky, poznala Rachel, která mě i tak trochu inspirovala (taktéž začínala jako blogerka), vyslechla si trnitou cestu některých blogerek, také jsem se dozvěděla, jak nejlépe reagovat (nebo nereagovat) na negativní příspěvky (Olga: "Kdyby mě někdo z nich chtěl osobně potkat, nasadila bych si boxerský rukavice..."), dozvěděla se, jak důležité je udělat si nějaký plán a dostala brožuru "To nejlepší z webu". Ok! Jdu si to hned pročíst, abych byla o něco chytřejší. 
(Jo - a až zase nebudu přispívat déle, než měsíc, buďte té lásky a napiště mi něco fakt hnusnýho. Třeba že mám krátký nohy a tlustej zadek. To by mě mělo vyburcovat k další aktivitě!)


Mějte se, mí věrní, krásně a bacha na padající sníh ze střech. Dneska mě málem jeden sejmul.


Aneta


(Na fotce v textu je Rachel. A ano, ve skutečnosti je ještě 100x   
hezčí!:D)






Místo činu: 


(zdroj: http://beneta.blog.lupa.cz/2008/09/22/opencoffee-snidane-zdarma-ve-starbucs-jiz-tento-ctvrtek/)

(zdroj: http://www.flickr.com/photos/deneut/2212432216/)

(zdroj: http://flickriver.com/photos/jp1958/3063127904/)






7 comments:

  1. Aneeeet! Že vraj maminka a kamarátka! Veď to je krásnych 9 ľudí včítane mňa. Vidíš ani som si to neuvedomila a ja ťa followujem už dávno. Rada som ťa spoznala, kráska. Dúfam, že sa vidíme čoskoro. A áno, bloguj, píš, foť.. baví ma tvoj štýl! Objímam*

    ReplyDelete
  2. A já tě neznám a čtu! ;))
    (i když, jak jsem nedávno zjistila, je i možnost, že se potkáme ve škole:) )

    ReplyDelete
  3. holky moje zlatý! ani nevíte, jak to ráda čtu! hned jdu na vaše blogy.:)))))

    ReplyDelete
  4. teda jako Anetko má drahá krásná a mě nezmíníš? fňuk! moc ráda jsem tě viděla a děkuju!!! ♥

    ReplyDelete
  5. jáj! Já se omlouvám, Ali! Já byla tak nadšená, že sem vás všechny viděla, až se mi při psaní toho článku tvoje jméno nějak vytratilo... herdek. Tak to musim napravit, až se zase uvidíme. Budeš v nadpisu.:D:P

    ReplyDelete
  6. Mne pride tvoj styl pisania trochu komplikovany., zatial mam problem precitat clanok dokonca.., v polke sa zvyknem stratit... :/ ale dufam, ze ta to velmi neodradilo aprave naopak ta to nakopne.. drzim palce .)

    a aka Rachel? napr. mna by to zaujimalo

    ReplyDelete
  7. Káťa: v dalším článku už mám zvětšené písmo - tohle se vážně muselo blbě číst. Byla jsem taková dost nakopnutá, tak sem na to vlítla a takhle to dopadlo. Jinak píšu tak, jak mi ruce narostly, s tím svým stylem už nic nenadělám.
    ----------
    BTW - jedná se o šéfredaktorku magazínu InStyle, jmenuje se Rachel Michaela Kanarowski, je to v textu. Uprostřed. (Áááá jaktože jsi to nečetla pozorně?:P:D)

    P.S.: Díky za reakci k článku.:)

    ReplyDelete