Wednesday 8 December 2010

Klobouky do každé rodiny!

Ačkoliv se nám poslední dobou trochu oteplilo (díky tomu padá teď všechen ten sníh ze střech - a já jsem dnes prožívala při cestě do knhovny dilema 'nechám se ohodit kolemjedoucími auty, anebo se nechám zabít padajícím sněhem?' Je snad jasné, jak jsem se rozhodla. Nastavila jsem hrdinně svůj život, jen abych ochránila svůj kabát a nové boty!), tak to ještě pořád díky oněm zbytkům sněhu, které momentálně krášlí chodníky naší Prahy, není na boty s otevřenou špičkou. A lehký kabátek. A slabé silonky. 
Prostě a jednoduše - poslední dobou jsem si oblíbila oblečení, které hřeje a PLNÍ svoji funkci. Jako třeba svůj kabát s kožešinou a chlupem (... uvnitř, krásně hřeje!:) a klobouk (viz fotky - z imatrikulace. Tehdy jsem byla ještě plná ideálů!:P). 
A to mě přivedlo na nápad napsat článeček o kloboucích.

Proč se u nás vlastně nenosí více klobouků? 
Sluší téměř každému a pokud máte klobouk na hlavě, hned budete vyčnívat v davu. I když máte jen metr šedesát. A to se vyplatí! Správně zvolený klobouk (velikostí, barvou a tvarem) je dobrá ivenstice do dalších let. Klobouk je totiž jeden z těch módních - anebo spíše klasických - doplňků, kterých se sice Češi bojí jako čerti kříže, ale které z módy jen tak nevyjdou. 
Ani výmluvy ohledně ceny nejsou na místě - já ten svůj "klóbrc" pořídila v   háemku za necelé tři stovky a vypadá jako ty za mnohem vyšší cenu z Tonaku. Například. Pokud se tak budete rozhodovat zakoupit si svůj první klobouk a ještě si nejste pořádně jistí, jestli tu občasnou pozornost na ulici zkousnete a taky jestli to váš šatník snese, rozhodně se nebojte zajít si do obdobných řetězců, kde se dají klobouky za rozumné peníze sehnat. A taky platí - sázka na černou = sázka na jistotu. 
S tvarem už si musíte poradit samy, v poslední době se nosí klobouky s menší krempou, v pánském stylu. Mám ale ozkoušené, že snad všem slečnám sluší širší krempy - je to pohodlnější na nošení, v případě deště/sněhu funguje takový klobouk jako náhražka deštníku a všelijakých čepic roztodivných tvarů (například kšiltovek, hehe). Taky se skvěle hodí, pokud chcete být za dámu (podpatky, kabelčička, červená rtěnka atakdále atakdále). 
Na druhou stranu je pravda, že klobouky s krempou menší mají taky svoji výhodu - dají se výborně kombinovat s širší škálou oblečení a dají se nosit non-stop (to znamená i uvnitř. Jakože i v místnosti. Vyjádřila jsem se srozumitelně?:D).
 Hodí se skvěle třeba k tzv. jezdeckým kalhotám, vestám, košilím, polobotkám, nebo vysokým kozačkám. A sakům. Miluju saka a pánskou módu na ženách! Je to prostě bomba. Myslete si o mně klidně, že jsem šílená, ale neznám hezčí kombinaci, než kalhoty pánského střihu a k tomu lodičky s platformou a zatraceně vysokym podpatkem. A výmluvy, že se na tom nedá udržet, ať si Češky strčí za klobouk. Žádnej učenej z nebe nespad, jak se říká, a trénovat se musí. I když to bolí! 
  Ale zpátky ke kloboukům - suma sumárum: hřejí, málokdo v nich vypadá vysloveně jako pitomec, je vám potom šumafuk, jestli prší, nebo sněží, anebo jestli jste si ráno pořádně rozčesaly či umyly vlasy (toho posledního si nevšímejte... ale tak znáte to - spěcháte, nemáte čas... už jsem zticha!).

Přikládám ještě pár fotek, které můžete /samozřejmě až po mně/ brát jako inspiraci.:P



Sienna Miller:

 
(zdroj: http://cdn.blogs.sheknows.com/celebsalon.sheknows.com/2008/06/sienna-miller-blonde-hair-hat-hairstyle.jpg) 

Audrey Hepburn:

(zdroj: http://www.twolia.com/blogs/heres-looking-like-you-kid/files/2009/06/audrey-hepburn-tiffanys-hat-scarf.jpg)

Mary-Kate Olsen:

(zdroj: http://www.elle.com/var/ezflow_site/storage/images/elle/entertainment/cover-shoots/mary-kate-olsen-elle-july-2008/the-tao-of-mary-kate/the_tao_of_mary-kate_2/375990-1-eng-US/The_Tao_of_Mary-Kate_2.jpg)


Inspirace z našeho oblíbeného LookBooku: 


(zdroj: http://www.ifashion.co.za/images/stories/articleimages/trends/0809/lookbook_hat.jpg)


(zdroj: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdZruQKjX9NoFu4-kO6a8QjOzPCxA50qTQaW2QKAabbJp8chXvUpSV5jaVnHSAC4LHJoVo0MWMOxiS3DXu7bB9HeQGasYfKSEhlWBjtMtZDL9qlyH-WClgIuRgkg5gnwK8YdHTBaSQRKI/s640/Picture+2.png)


... a samozřejmě SLASH (hehehe!):

(zdroj: http://pro-music-news.com/html/03/71205epi.jpg)

8 comments:

  1. Už dlouho o nějakém uvažuju. Myslím, že jsi mě inspirovala, jestli v pátek vi Vídni na nějaký narazím, je můj.

    ReplyDelete
  2. checheche! díky z první koment! (a všimla sis, že jsem odolala a první koment si nenapsala? :DXD) jo a pokud si nějakej klobouček vybereš, chci pak vidět fotky!:P

    ReplyDelete
  3. klobouk nosím každý den! až na tebe bude někdě mávat slečna v černém a v klobouku, tak to jsem jistě já :)

    ReplyDelete
  4. katie: hehehe... tak to si zamáváme navzájem:P :)))

    ReplyDelete
  5. Jee kloboucky, Sienne moc slusi :) Tento typ vsak nelichoti kazdemu, ale stastni ti kterym ano.

    Ja mam rada spise malicke kloboucky jako nosi Dita Von Teese anebo piratske/dustojnicke trojhrane :)

    Moc Ti to slusi na uvodni fotce v zahlavi :)

    Hezky den preji

    N.

    ReplyDelete
  6. nadio: to máš pravdu, s tím malým kloboučkem - chce to drobnej obličejík, takže sienna je (opět) pěkně v klídku:) Dita von Teese je naprosto skvělá, prostě femme fatale se vším všudy a můj idol. chjo!
    P.S. Díky za pochvalu, zapisuju si to do deníčku:)))):P

    ReplyDelete
  7. já mam nejlepší výmluvu! mám velkou hlavu! :D
    :( vlastně je to smutné, žádný se mi na ni zatim nevešel..paní v obchodě mě odkázala na pánský kovbojský...pravda, byl mi..ale měla jsem pocit, že mi už chybí jen kůň..
    tak budu dál doufat že nějaký ten svj krásný ze kterého mě nebude bolet hlava jednou seženu. a nezruinuje mě.
    a ty umyté vlasy - to je pokrývka hlavy geniální řešení.znám to :D
    jen nevím jestli bych se zrovna u nás ve škole odvážila si ho nesundat..:-|

    ReplyDelete
  8. jo, škola, to je jiná... u nás na vejšce se to tak neřeší, ale upřímně - to by se ten klobouk pak musel dávat pravidelně čistit atd. a s tou velkou hlavou - taky nejsem žádnej drobek, ale problémy s kloboukama sem ještě neměla-tak ani nějak netuším, kam tě odkázat.:/

    a dobře, žes kovbojskej klobouk nevzala (možná by se o tom dalo uvažovat pouze v případě, že by se k tomu dával i ten kůň zdarma :D:D)

    ReplyDelete